PRO-TRADE web trgovine: 01 / 46 53 377

Dani štrudla u LONCIMA&POKLOPCIMA by Bajde!



Vrijeme je za slasne štrudle od trešanja, višanja i jabuka te slane od krumpira. Pomoću naših uređaja za otkoštavanje i guljenje vaša omiljena štrudla biti će gotova u trenu. Samo u LONCI&POKLOPCI by Bajde po posebnoj akcijskoj cijeni od 99,00 kn. U nastavku vam donosimo i nekoliko odličnih recepata!

UREĐAJ ZA ČIŠČENJE KOŠTICA TREŠANJA, VIŠANJA, ŠLJIVA I MASLINA, S VAKUUMSKIM POSTOLJEM

Štrudle su najbolje kada se rade sa svježim trešnjama ili višnjama, ali tko danas ima vremena uklonjati koštice iz sveg tog voća potrebnog za savršenu slasticu? Uređaj za otkoštavanje nudi najdjelotvorniji način! S ovim uređajem koštice ćete ukloniti brzo i efikasno, ostavljajući voće netaknutim.

Izuzetno praktičan uređaj za učinkovito uklanjanje koštica trešanja, višanja, šljiva i mekih maslina. Baza uređaja služi za prikupljanje otpadnih koštica. Klip za izbijanje koštica napravljen je od izdržljivog nehrđajućeg čelika, dok je baza tijela napravljena od izdržljive plastike. Lijepog je i jednostavnog dizajna sa silikonskom podlogom koja sprječava proklizavanje uređaja kod korištenja. Idealan pomagač u kuhinji kada želite pripremiti štrudle (savijače) od višanja ili trešanja ili pak vašem mediteranskom stolu dodati otkoštene masline.

>> Nabavite ga po cijeni od 79,00 kn!


KAUFGUT EVA UREĐAJ ZA GULJENJE JABUKA I KRUMPIRA, S VAKUUMSKIM POSTOLJEM

Ovaj je praktičan uređaj idealan za guljenje i rezanje ili zarezivanje jabuka i krumpira, ali i za odstranjivanje jezgre jabuka (i nekih krušaka). Prilagodljiva oštrica omogućava zarezivanje i odstranjivanje jezgre bez potrebe za prepolavljanjem jabuka ili krušaka. Odličan alat za ljude kojima je teško baratati nožem ili malim ručnim guljačima. Lagan za korištenje. 

Jednostavno stavite jabuku na tri viljuške i zakrenite ručku kako biste uklonili jezgru, ogulili ili zarezali jabuku u jednoj jednostavnoj akciji. Prilagodljive lopatice za guljenje, rezanje i uklanjanje jezgre. Sve oštrice su prilagodljive, a za nekoliko sekundi možete izvaditi jezgru, odrezati krišku jabuke ili ju oguliti.

>> Nabavite ga po cijeni od 99,00 kn!




U nastavku donosimo nekoliko sjajnih recepata u kojima ćete zasigurno uživati!


ŠTRUDLA OD JABUKA (trešnje, višnje, šljive, marelice, borovnice)
                                                            
Sastojci: 1 omot kora za savijaču ili sami napravite vučeno tijesto (500 gr. glatkog brašna; 2,2 dl mlake vode; 4 žlice ulja, malo soli). Za nadjev vam je potrebno 1 kg jabuka,  2 žlice šećera, vanilin šećer, cimet, malo krušnih mrvica ako su jabuke pune soka. Zarolati, premazati rastopljenim maslacem. Peći 40 min na 180 stupnjeva.

U smjesu možete po želji dodati brusnice, grožđice, orahe, koricu od naranče. Idealan dodatak za serviranje voćne savijače je sladoled ili vinska pjenica wine chateau (3 žumanjka, 2 cijela jaja, 4 žlice šećera, 3 dl bijelog vina). Sve sastojke umiješati pjenjačom, staviti u zagrijanu vodenu kupelj i mješati dok pjenica ne postane gusta.


ŠTRUDLA S GRIZOM (trešnje, višnje, šljive, jabuke)
 
Sastojci: 1 omot kora za savijaču ili sami napravite vučeno tijesto (500 gr. glatkog brašna; 2,2 dl mlake vode; 4 žlice ulja, malo soli). Za nadjev vam je potrebno 3 jaja, 2 jogurta, 1 kiselo vrhnje, 1 čaša ulja (mjera nek bude čaša od jogurta), 1 čaša griza, 2 čaše šećera,1 prašak za pecivo, 2 vanilin šećera, cimet po želji. Od voća vam treba 750 g. trešanja, višanja, šljiva ili jabuka.

Sve sastojke izmješajte. Stavite jednu koru, premažite s 5 žlica nadjeva, stavite drugu koru i premažite s 5 žlica nadjeva. Kad premažete treću koru s nadjevom na nju posipajte voće po želji. Lagano zamotajte i stavite u namašten pekač. Tako oblikujte 3 savijače i razmaknite u limu, jer one još narastu. Sa ostatkom smjese premažite kore i popunite prostor između kora. Pecite 40 min na 180 stupnjeva. Kad se malo ohlade pospite šećerom u prahu.

SAVIJAČA OD KRUMPIRA (KRUMPIRUŠA)
 
Sastojci: 1 omot kora za savijaču ili sami napravite vučeno tijesto (500 gr. glatkog brašna; 2,2 dl mlake vode; 4 žlice ulja, malo soli). Za nadjev vam je potrebno 1 kg krumpira, 1-2 glavice luka, papar, sol, 300 ml vode i 50 ml ulja. Oguljeni krumpir narezati na sitne kockice, dodati naribani luk, sol, papar. Koru premazati uljem, na nju staviti drugu koru i rasporediti nadjev na koji nakapajte malo ulja.

Staviti u namazan pekač i peći na 200 stupnjeva 30 min. Vodu posolite, zakipite i prelijte po pečenim savijačama. Ostavite u pećnici još 5 min. Po želji ju možete premazati vrhnjem. Poslužite sa jogurtom ili vrhnjem.

U slast, vaši LONCI&POKLOPCI by Bajde.