Podrška i informacije 01 / 46 53 377
  1. Početna
  2. Lonci i poklopci blog
  3. Činjenice koje možda niste znali o Valentinovu

Činjenice koje možda niste znali o Valentinovu

Najromantičniji dan u godini tradicionalno se slavi svake godine 14. veljače. Iako neki tvrde da je ovaj dan produkt potrošačkog društva, nama to nije važno jer ono što je važno je da svi zaljubljeni uživaju u njemu. Ljubav je potrebno slaviti svakog dana, a mi vam donosimo nekoliko činjenica koje će vas možda iznenaditi.Valentinovo je dobilo ime prema legendi o Sv. Valentinu
Teorija iz doba cara Klaudia II. kaže kako je za vrijeme rata zabranio ženidbu svim svojim vojnicima ali je na sreću tu bio Sv. Valentin koji je spasio stvar, doduše na svoju nesreću. On je potajno vjenčavao parove i zbog toga završio u zatvoru nakon čega je i pogubljen.

Ljubavna strijela malog bucmastog Kupida
Svima nam je dobro poznat mali bucmasti anđeo Kupid koji svojim zlatnim strelicama gađa u srce i donosi ljubav. Kupid zapravo potječe iz grčke mitologije i njegovo pravo ime je Eros, sin božice Venere i boga Jupitera. 

Najduži poljubac 
Na Valentinovo 2013. godine, jedan Tajlandski par je postavio rekord za najduži neprekidni poljubac, koji je trajao 58 sati, 35 minuta i 58 sekundi.

Romeo i Julia
Na tisuće ljudi svake godine šalje pismo u Veronu, grad velike tragične ljubavi Romea i Julije. Pisac najkreativnijeg pisma dobiva i nagradu. 

Ljubav ide kroz želudac
Mitovi o hrani koja povećava libido većinom su samo mitovi. Ona stara „ljubav ide kroz želudac“ po nama bi značila da će se vaša draga osoba definitivno napaliti na svoje najdraže jelo. Bio to komad mesa ili tjestenina sa škampima. Definitivno bi trebalo isprobati. Nije li Valentinovo odlična prigoda za eksperiment?!

Lijek protiv samoće
Za kraj donosimo činjenicu koja je vezana uz slomljena srca. Naime, u 19. stoljeću smatralo se da postoji lijek sa samce i one slomljena srca. Lijek je njeno veličanstvo, čokolada. 

Kako bi ovo Valentinovo proslavili bez brige, opskrbite se čokoladom ili slasticama od čokolade. A sve za slastice u mjesecu zaljubljenih potražite u našim dućanima ili na web shopu po sniženim cijenama do čak 50%.