1. Početna
  2. Kava
  3. Kafetijere i dodaci
Bialetti New Moka kafetijera, 4 šalice

Bialetti New Moka kafetijera, 4 šalice

Bialetti
  • Šifra: BL0006944
  • Dostupnost: Dostupno
  • Boja: crvena
  • Materijali: aluminij/čelik
  • Dimenzije: 170 ml
  • Model: pogodno za indukciju
  • Proizvođač: Bialetti
  • Cijena: 50,50 € (380,49 kn)

Opis

Funkcionalna kombinacija materijala čini ovu kafetijeru jedinstvenom i neponovljivom: aluminijski spremnik osmerokutnog oblika predstavlja tradiciju i kontinuitet s povijesnom Moka Express kafetijerom, dok je njeno čelično dno pogodno i za indukcijske štednjake. Jednostavno čišćenje sigurnosnog ventila. Nije pogodno za perilicu posuđa.

Kako pripremiti savršeni espresso?

1. Započnite ulijevanjem vode sobne temperature u kotao Moka kafetijere, do razine sigurnosnog ventila. Kako vaša kava ne bi postala previše vodenasta, nemojte je puniti preko ove razine.
2. Sada odaberite željenu mješavinu mljevene kave. Oprez! Smjesa mora biti posebno mljevena za Moka kafetijeru i ne pretjerano fina. Obilno napunite lijevak, bez pritiskanja kave.
3. Mala tajna? Regulirajte vatru na nisku i dajte si vremena, jer vrijedi pričekati nekoliko minuta duže kako biste mogli uživati u izvrsnoj kavi. Kada se kava potpuno podigla u sabirnu komoru, isključite vatru.
4. Sada slijedi ključni trenutak - kušanje. Kako biste u potpunosti uživali u aromama, savjetujemo vam da kavu pijete čim se ulije u šalicu.

Tehničke karakteristike

Kako bi vaša kafetijera dugo godina ostala ispravna preporučuje se ručno pranje toplom vodom bez snažnih deterdženata. Također, kafetijere su namijenjene isključivo korištenju vode i kave, nikada u njih nemojte ulijevati druge tekućine osim vode ni stavljati ništa osim kave. Neka vaša Bialetti kafetijera uvijek bude dobro zatvorena, ispravna i neoštećena kada ju upotrebljavate.

Način pripreme moka kave

Ovisno o veličini moka posude, uliti hladnu vodu do naznačene oznake na otvoru na donjem dijelu posude. Kavu rahlo usite u za to predviđeno sito. Kava se kuha na temperaturi vrenja do završetka ekstrakcije. Nemojte stavljati vatru na najjače. Radi očuvanja arome kave kafetijeru je nakon kuhanja potrebno maknuti s vatre. Prije prve upotrebe, kafetijeru dobro isperite vodom i napravite prvu pripremu kave koju potom bacite.

CIJENE, FOTOGRAFIJE I OPISI

Sve podatke vezane za proizvode prezentirali smo u dobroj namjeri. Cijena na web trgovini može se razlikovati od cijene u maloprodajnim trgovinama. Za eventualne pogreške nastale u nazivu, opisu ili cijeni proizvoda, unaprijed se ispričavamo. Molimo da za točne smjernice o namjeni, korištenju i održavanju proizvoda pročitate upute proizvođača. Fotografije artikala ilustrativne su prirode te ne moraju u potpunosti odgovarati artiklima. Za sve eventualne nejasnoće molimo kontaktirajte nas. Najčešća pitanja i odgovore pogledajte ovdje.


Slični proizvodi u ponudi