Baguetti s maslinovim uljem by Marija Herjavić Jerkić
Sada i kod kuće možete spremiti najfinije baguette s maslinovim uljem. Naša je Marija koristila Emile Henry pekač, a kako su ispali, provjerite sami!
Receptura
- 500g glatkog brašna
- paketić suhog kvasca
- 10g soli
- malo šećera
- tople vode po potrebi, oko 400 ml
- malo maslinovog ulja
Sve sastojke osim ulja dobro umijesiti i pustiti da se digne. Zatim ruke nauljiti maslinovim uljem i par puta rastegnuti sa svake strane. Pokriti posudu s tijestom i pustiti da se malo digne. Postupak ponoviti još bar jednom.
Oblikovati 3 baguetta i staviti ih dizati na pobrasnjenu krpu. U pećnicu staviti Emile Henry pekač za baguette i upaliti da se ugrije na 250'. Prebaciti baguette u ugrijani kalup za baguette, poklopiti i ubaciti u pećnicu, pa peći 15min, otklopiti i peci tako još 10ak minuta.
Dobar tek!